Krewetki i "perły"
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki i" perły " spróbować. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 730 kalorii, 44g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz estragon, perłowy kuskus, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Perły Morelowo-Kokosowe, Perły Nashi Marynowane Limonką, oraz Makaronowa Sałatka z perełkami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kuskus gotować w dobrze osolonej wrzącej wodzie, odkrytej, do miękkości, około 10 minut. Wymieszać z cukrem 3 minuty przed zakończeniem kuskusu.
Odcedzić i przelać do miski, następnie wymieszać w 1/2 łyżki masła oraz soli i pieprzu do smaku.
Podczas kuskus i cukier zatrzaski gotować, wrzucić krewetki z 1/8 łyżeczka każda z soli i pieprzu.
Podgrzać pozostałą łyżkę masła w 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż piana ustąpi. Sauté krewetki, obracając raz, aż tylko gotowane przez, o 3 minut w sumie.
Krewetki przelać łyżką szczelinową na talerz.
Dodaj wino, pomidor, i cukier na patelni i gotować, aż pomidor zaczyna się rozpadać, o 4 protokół. Powrót krewetki na patelni i wymieszać w estragonie.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawaj krewetki i sos na patelni na perłowym kuskusie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.