Krewetki i Brokuły Z Makaronem
Krewetki i brokuły z makaronem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,83 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 412 kalorii. Mieszanka makaronu z anielskich włosów, ząbków czosnku, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Taste of Home ma 13 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 72%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to makaron z brokułami i krewetkami, makaron cytrynowy z krewetkami i brokułami oraz krewetki, brokuły i suszone pomidory z makaronem.
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni lub woku smaż krewetki w 3 łyżeczkach oleju przez 1-2 minuty lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Wyjmować łyżką cedzakową i trzymać w cieple.
Smażyć brokuły na pozostałym oleju przez 3 minuty.
Dodaj czosnek; smaż mieszając przez 2 minuty dłużej lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie.
Dodać masło, wino, ser, sól i pieprz.
Odcedź makaron; dodać do patelni. Wymieszaj krewetki; przegrzać.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione dania z krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Cliff Lede Sauvignon Blanc z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Cliff Lede Sauvignon Blanc]()
Cliff Lede Sauvignon Blanc
Symfonia białych odmian wyróżniała się w harmonijnym roczniku 2014, a to butelkowanie jest prawdopodobnie najbardziej obrzydliwym i bogatym winem, jakie Cliff Lede kiedykolwiek wyprodukował. Ta perełka wina o kolorze żółtych diamentów olśniewa w kieliszku i kusi kuszącymi aromatami mandarynki, werbeny cytrynowej, jesiennej persimmon i miodowej białej brzoskwini. Wspaniałe nuty kwiatowe kwiatu pomarańczy, wiciokrzewu i kwitnącego nocą jaśminu przeplatają się z górnymi nutami wylewnego bukietu. Delikatne battonowanie podczas fermentacji wydobyło uwodzicielską konsystencję, która pokrywa podniebienie warstwami lemon curd, pasty pigwowej i crème brulee. Żywy kręgosłup mineralności wspiera cudownie bogatą konsystencję, a gdy rozwija się długi finisz, cudowne aromaty kumkwatu, marcepanu i marmolady cytrusowej wypełniają zmysły węchu. Mieszanka: 85% Sauvignon Blanc, 12% Semillon, 3% Sauvignon Vert