Krewetki gotowane w ziołach z kalafiorowym kuskusem i brązowym masłem

Krewetki gotowane w ziołach z kalafiorowym kuskusem i brązowym masłem
Krewetki gotowane w ziołach z kalafiorem kuskus i brązowym masłem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka madras curry, plus 2 łyżki masła, rzodkiewka daikon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Roladki z krewetek z majonezem ziołowo-brązowym masłem, Szpinak i kalafior ziołowy kuskus faszerowana cukinia, oraz Gotowane na maśle krewetki z izraelskim kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać daikon i gotować na dużym ogniu tylko do miękkości, o 5 protokół; odcedzić. Rondel wypłukać i dodać ocet, cukier, curry i 1/2 łyżeczki soli. Zawiązać nasiona kolendry, anyż Gwiaździsty, laskę cynamonu i ziarna pieprzu w małym kawałku gazy, dodać je do rondla i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając tylko do momentu rozpuszczenia cukru. Przykryć i pozostawić mieszaninę stromą przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Przenieś płyn do wytrawiania do dużej żaroodpornej miski, dodaj blanszowany daikon i odstaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej lub przechowuj w lodówce do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W innym średnim rondlu, delikatnie podgrzać oliwę z oliwek z tymiankiem, liśćmi laurowymi, czosnkiem i szczyptą soli i pieprzu na małym ogniu tylko do ciepłego w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodaj krewetki i gotować na bardzo małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż firmy i biały w całym, o 9 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie przenieś krewetki na talerz. Odcedzić olej z krewetek i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
W międzyczasie przyciąć liście kalafiora i łodygę i wyrzucić. Używając ząbkowanego noża, ogolić około 1 cala od głowy kalafiora, pozostawiając wewnętrzne łodygi, rdzeń i niektóre wewnętrzne różyczki (zarezerwuj je do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
7
Przełożyć kalafiory do robota kuchennego i pulsować, aż będą przypominały Gruboziarnisty kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Doprowadzić do wrzenia duży rondel lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Dodać kalafior i gotować tylko do miękkości, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
10
Odcedzić kalafior na drobnym sitku, naciskając mocno, aby wydobyć jak najwięcej wody. Wytrzyj rondel i przywróć do niego kalafior.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Dodaj morele, bazylia, pistacje, połowa pomidorów i 2 łyżki oleju z krewetek reserved. Doprawić kalafior kuskus solą i pieprzem i ogrzać na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Odcedzić marynowany daikon, rezerwując 1/4 szklanki płynu do wytrawiania. W małym rondlu, gotować masło na umiarkowanym ogniu, aż rumiane i orzechowy, o 5 protokół. Z ognia dodać 1/4 szklanki płynu do wytrawiania daikon, szczypiorek i pozostały pokrojony w kostkę pomidor. Doprawić masło lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
13
Usypać kalafior kuskus na środku 8 talerzy i ułożyć krewetki na górze. Rozrzucić marynowany daikon wokół kalafiora, skropić brązową mieszaninę masła wokół talerza i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany DaikonMarynowany Daikon
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn