Krewetka Biryani

Krewetka Biryani
Krewetka Biryani jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Na $4.4 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 846 kalorii, 29g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bulionówkę z kurczaka, pastę z czosnkiem imbirowym, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. 94 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Krewetki Biryani (krewetki w aromatycznym i smakowym ryżu Indyjskim), qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu.

Instrukcje

1
Umieść ryż z wystarczającą ilością wody, aby przykryć w małej misce. Ryż moczyć przez 2 godziny; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wymieszać krewetki, imbir pasta czosnkowa, garam masala, czarny pieprz, goździki, nasiona kardamonu, laski cynamonu, sól, jogurt, i olej w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, aż dobrze wymieszane. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokości, aż krewetki są jasnoróżowe Na zewnątrz i mięso nie jest już przezroczysty w centrum, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Garam MasalaGaram Masala
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Krewetki wyjąć z curry i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Wymieszać ryż, wodę i bulion z kurczaka w curry i dobrze wymieszać. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokiej, aż ryż będzie miękki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z KurczakaBulion Z Kurczaka
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
5
Wymieszać krewetki; powrót do kuchenki mikrofalowej i gotować na wysokiej aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Przed podaniem należy wyrzucić cynamon, goździki i nasiona kardamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn