Kreolski smażony na patelni stek z żelaza

Kreolski smażony na patelni stek z żelaza
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojego pudełka z przepisami, smażony na patelni stek z żelaza kreolskiego może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składają się 3 porcje zawierające 807 kalorii, 58 g białka i 63 g tłuszczu każda. Za 4,54 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 15 osób i zrobi je ponownie. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne na walentynki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką przyprawę poczerniałą, sos pieprzowy, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Mojo Flat Iron Steak, Marynowany Flat Iron Steak i Flat Iron Steak with Tango Sauce.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dopraw stek ostrym sosem pieprzowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
2
Posyp lub skrop odrobiną soku z limonki i lekko dopraw porcją soli czosnkowej, solą, czarnym pieprzem i poczerniałą przyprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blackening SpiceBlackening Spice
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól CzosnkowaSól Czosnkowa
1/4 Chili Scotch Bonnet, Posiekana1/4 Chili Scotch Bonnet, Posiekana
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
3
Połóż stek na patelni i przykryj pokrywką. Gotuj przez około 20 minut lub do pożądanego stopnia wysmażenia, obracając i dodając więcej przypraw co 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
4
Wyjmij steki na półmisek i trzymaj w cieple. Na patelnię wymieszaj masło i wodę, usuwając z dna wszelkie przyrumienione kawałki, aby powstał sos. Doprawiamy dodatkową solą czosnkową, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
26 Solonych Krakersów, Pokruszonych I Podzielonych26 Solonych Krakersów, Pokruszonych I Podzielonych
Sól CzosnkowaSól Czosnkowa
1 Szklanka Roztopionych Białych Chipsów Do Pieczenia1 Szklanka Roztopionych Białych Chipsów Do Pieczenia
StekStek
SOSSOS
Prażony Olej Sezamowy 1 łyżeczka Ostrego SosuPrażony Olej Sezamowy 1 łyżeczka Ostrego Sosu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Kirschwassera1/2 Szklanki Kirschwassera
5
Podawaj steki polane sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Flat Iron. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Argyle Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia21
Magazyn