Kreolski kurczak II
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Creole Chicken II. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 602 kalorie, 34 g białka i 31 g tłuszczu każda. Za 1,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, papryki, udek kurczaka i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis wypróbowało i polubiło 51 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kreolski kurczak, Kreolski kurczak dla dwojga i Kreolski kurczak.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Opłucz, osusz kawałki kurczaka i natrzyj je brązowym cukrem. Na dużej patelni SZYBKO podsmaż kurczaka na rozgrzanym oleju (cukier nie może się palić). Gdy się zrumieni, wyjmij do naczynia do pieczenia o wymiarach 10 x 15 cali.
Cebulę i czosnek podsmaż na oleju do miękkości.
Dodać słodką paprykę, koncentrat pomidorowy, rodzynki, curry, bulion z kurczaka, liść laurowy, sól, czarny pieprz i natkę pietruszki. Dusić przez około 5 minut.
Powstałym sosem polej kurczaka, przykryj i piecz w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Zdejmij pokrywkę i piecz przez kolejne 30 minut lub do miękkości.