Kremowy placek bananowo-orzechowy
Creamy Banana Pecan Pie może być właśnie tym przepisem z południa, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 596 kalorii , 8 g białka i 37 g tłuszczu . Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Sprawdza się dobrze jako deser. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jeśli masz banany, masło, mieszankę budyniu waniliowego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Święta Dziękczynienia . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 35% , co nie jest takie super. Wypróbuj Gluten And Dairy Free Pecan Pie ,Janet's St. Regis Pecan Pie with Honey Glazed Pecans i Pecan Pie Cheesecake, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę, orzechy pekan i masło. Przyciśnij do dna i boków natłuszczonej formy do ciasta o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 25 minut. Ostudzić całkowicie na kratce.
W małej misce ubij serek śmietankowy i cukier. Wymieszaj z 1 szklanką bitej śmietany.
Rozłóż na spodzie. Ułóż banany na wierzchu. W innej misce ubij mleko i mieszankę budyniową przez 2 minuty. Natychmiast zalej banany. Przykryj pozostałą bitą śmietaną.
Udekoruj orzechami pekan, jeśli chcesz. Schłodź w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem. Schłodź resztki.