Kremowy makaron Gruyère i krewetki
Kremowy Gruyère i Pastan z krewetek to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki, ser gruyère, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowy Makaron Gruyere & Shrimp, Kremowy makaron Gruyere i krewetki z groszkiem, oraz Kremowy Makaron Z Krewetkami.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Mąkę i sól połączyć w holenderskim piecu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do lekko grubego, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 3/4 szklanki sera, mieszając aż do rozpuszczenia.
Masło rozgrzać w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i czosnek; smażyć 3 minuty. Wymieszać w winie i pieprzu, i gotować 1 minutę lub aż krewetki jest zrobione.
Dodaj makaron, mieszanka krewetek i groch do mieszanki sera, rzucając dobrze połączyć. Łyżka mieszaniny makaronu do 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia lekko pokryte sprayem do gotowania; posypać równomiernie pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec w 375 przez 20 minut lub aż ser topi się i zaczyna brązowieć.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.