Kremowy Krem Karmelowy
Kremowy krem karmelowy to bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie deser. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 32G tłuszczu i w sumie 358 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, żółtek jaj, ciężkiej śmietany i cukru. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 15%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Garnki z kremem karmelowym z solonym sosem karmelowym, Krem Karmelowy, oraz Krem Karmelowy.
Instrukcje
W rondelku na średnim ogniu doprowadź śmietanę prawie do wrzenia.
W misce ubij żółtka, wanilię, cukier i sól, aż będą gęste i cytrynowe, około 3 minut. Stopniowo ubijaj w śmietanie.
Wlać do nie natłuszczonego 1-qt. naczynie do pieczenia.
Umieść naczynie do pieczenia w 13-calowym. x 9-w. blacha do pieczenia.
Wlej gorącą wodę do formy do pieczenia na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty. Ostudzić na ruszcie przez 15 minut. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Wyjmij z lodówki 30 minut przed podaniem.
Posyp wystarczającą ilością brązowego cukru, aby przykryć wierzch.
Broil 6-w. od ognia przez 2 minuty lub do stopienia cukru.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy kremu. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.