Kremowy Chard i ziemniaki
Kremowy Chard i ziemniaki jest Wegetariańskie przystawka. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 265 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, płatki cebuli, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Creamy Red Chard Linguine, Kremowy Chard Szwajcarski z kokosem, oraz Kremowy Szwajcarski Makaron Z Chard dla podobnych receptur.
Instrukcje
Młode ziemniaki ugotować we wrzącej wodzie, aby przykryć w holenderskim piekarniku 20 minut lub do miękkości; odcedzić i lekko ostudzić.
Młode ziemniaki pokroić na pół i ogrzać.
Usunąć i wyrzucić żebra z chard. Chard spłukać zimną wodą; odcedzić i zniszczyć.
Gotować chard, 1/4 łyżeczki soli, i płatki cebuli we wrzącej wodzie, aby pokryć w holenderskim piekarniku 10 minut; odcedzić i wrócić do holenderskiego piekarnika.
Dodać ziemniaki i ogrzać.
Roztopić masło w ciężkim rondlu na małym ogniu; ubić mąkę i gotować, ciągle ubijając, 1 minutę. Stopniowo ubijaj mleko; gotuj na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje i będzie bąbelkowy. Wymieszać pozostałe 3/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Wlać warzywa i delikatnie wrzucić.
Uwaga: aby z wyprzedzeniem, łyżka kremowej mieszaniny do lekko nasmarowane 11 - x 7-calowe naczynie do pieczenia. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania. Aby podgrzać, piec w temperaturze 350 przez 10 do 15 minut.