Kremowy Budyń Kuskus
Kremowy budyń kuskus może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 10g białka, oraz 1g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz syrop klonowy, wodę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Budyń Kuskus Calypso, Budyń Kuskus Miodowy, oraz Cytrynowy Budyń Kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotować 2/3 szklanki wody; wymieszać z kuskusem i solą.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut.
Dodać mleko i cukier; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego; mieszać, aż mieszanina będzie lekko gęsta.
Przelać do miski; ubić w jajku. Powrót do rondla; gotować, często mieszając, aż do kremowego (około 5 minut).
Przełożyć do czystej miski i wymieszać wanilią.
Niech budyń ostygnie do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu. Łyżka do 4 misek i schłodzić, luźno przykryte, przez co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem skropić syropem klonowym.