Kremowa zupa z kopru włoskiego i ziemniaków
Kremowa zupa z kopru włoskiego i ziemniaków to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz estragon, cebulę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kremowa pieczona zupa z kopru włoskiego i marchwi z olejem z czarnego czosnku, Kremowa zupa z kopru włoskiego i pora, oraz Kremowa zupa z kopru włoskiego i rukoli.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać Cebulki kopru włoskiego, cebulę i ziemniaki; posypać solą i pieprzem. Sauté aż lekko zmięknie, o 8 protokół.
Dodaj 4 szklanki bulionu i 2 łyżeczki soku z cytryny; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 30 protokół. Lekko schłodzić.
W międzyczasie przynieś śmietanę, nasiona kopru włoskiego i estragon, aby zagotować w ciężkim małym rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 20 minut tak, że smaki mieszają.
Pracując partiami, zupa puree w blenderze, aż będzie gładka. Powrót zupy do tego samego garnka. Wymieszać w śmietanie. Dusić, aż smaki mieszają, przerzedzenie z więcej bulionu w razie potrzeby, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz w razie potrzeby sokiem z cytryny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić. Podgrzać na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.)
Udekoruj zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego i podawaj.