Kremowa Zupa Z Kalarepy

Kremowa zupa z kalarepy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na zupę. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liścia laurowego, masło, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kremowa Sałatka Z Kalarepy, Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, oraz Węgierska Zupa Z Kalarepy (Kalarabeleves).
Instrukcje
Roztopić masło w dużej garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę w roztopionym maśle do miękkości, o 10 protokół.
Dodać kalarepę; gotować i mieszać kolejne 2 protokół.
Wlać bulion warzywny i mleko na mieszaninę cebuli.
Dodaj liść laurowy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, umieścić pokrywę na garnku i zmniejszyć ogień do niskiego; gotować na wolnym ogniu, aż kalarepa będzie miękka, o 25 protokół.
Usuń i wyrzuć liść laurowy; pozwól zupie lekko ostygnąć.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż w połowie. Pulsuj mikser kilka razy przed wyjściem na puree. Pracować partiami, aż cała zupa zostanie zmiksowana. Zupę puree odstawić do garnka, doprawić solą i pieprzem.
Posyp makaron orzo do zupy; przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu, aż orzo będzie miękkie, około 10 minut.