Kremowa zapiekanka z kurczaka i polenty
Kremowa zapiekanka z kurczaka i polenty może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 80. Jeśli masz mieszankę serów, pieczoną paprykę, kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 56 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 8%. Spróbuj Kurczak Agrodolce z kremową polentą, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Klopsiki z kurczaka Marsalan na kremowej Polencie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki zagotować w dużym rondlu; stopniowo ubijać mąkę kukurydzianą. Gotować 4 minuty lub aż zgęstnieje i bąbelkami, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z parmezanem. Łyżka polenta równomiernie na 2 (8") kwadratowe jednorazowe Patelnie żaroodporne (patrz uwaga poniżej). Fajne 10 minut.
Posypać karczochy serca, papryka, i kurczaka równomiernie polenta.
Polej kurczaka sosem Alfredo na obu patelniach.
Posypać bazylią, a na wierzch włoską mieszanką serów. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do pieczenia.
Przed pieczeniem umieść patelnię na środku blachy do pieczenia.
Piec, odsłonięty, w 350 przez 25 minut lub do momentu, gdy zapiekanka zostanie dokładnie podgrzana.
Uwaga: testowaliśmy z piekarnikiem Glad
Naczynia jednorazowe. Klip i zapisz instrukcje z tyłu lub na dole panelu i udostępnij te instrukcje podczas dawania prezentów.