Kremowa zapiekanka warstwowa
Potrzebujesz bezglutenowego i wegetariańskiego dania głównego ? Kremowa zapiekanka warstwowa może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 44 g tłuszczu i łącznie 786 kalorii . Za 2,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Dzięki temu przepisowi zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jeśli masz pod ręką sos pomidorowy, śmietanę, oliwki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 48% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również Warstwowy dip z awokado , Warstwowy pieczony bakłażan z parmezanem i Warstwowa sałatka z kurczaka z kuskusem .
Instrukcje
Na patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ.
Dodać sos pomidorowy, oliwki i sól czosnkową; odłożyć na bok. W misce połącz twarożek, śmietanę i chilli; Dobrze wymieszać. W natłuszczonym 11-calowym. x 7 cali naczyniu do pieczenia, ułóż połowę chipsów tortilla, mieszankę mięsną, mieszankę twarogu i ser Monterey Jack. Powtórz warstwy. Na wierzch połóż dodatkowe chipsy tortilla.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.