Krem różany i galaretki malinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj kremu różanego i galaretek malinowych. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 6 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 2G białka, oraz 31 g tłuszczu. 48 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, podwójną śmietanę, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 17%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Galaretki Żurawinowo-Malinowe, Galaretki Smoothie z lodami, oraz Galaretki z owoców i jeżyn z kremem werbena cytrynowa.
Instrukcje
Zagotować czajnik. Kostki galaretki przełożyć do dzbanka, zalać 100 ml wrzącej wody i wymieszać do rozpuszczenia. Delikatnie rozgrzać krem na małej patelni, następnie zdjąć z ognia i wlać mieszaninę galaretki. Zamieszaj w wodzie różanej, a następnie włóż mieszaninę z powrotem do dzbanka. Podziel galaretkę między 6 małych szklanek i schłodzić przez 2 godziny lub do Ustawienia. Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Galaretki wyjąć z lodówki około 20 minut przed podaniem. Podzielić maliny między nimi, a następnie dodać do każdej z nich mżawkę miodu, kilka listków mięty i posypkę pistacji.