Krem migdałowy z mlekiem migdałowym (Biancomangiare)
Krem migdałowy z mlekiem migdałowym (Biancomangiare) może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 492 kalorie, 12g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać olej migdałowy, migdały blanszowane, ciężki krem, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mleko Migdałowe, Surowe Mleko Migdałowe, oraz Mleko Migdałowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 10 6-uncjowych form flan
Włożyć liście żelatyny do 2 szklanek zimnej wody i odstawić.
Mleko i skórkę z cytryny umieścić na patelni niereaktywnej na średnim ogniu.
Umieść migdały w robocie kuchennym, zmiel na proszek i wlej do rozgrzanego mleka. Doprowadzić mleko i migdały do wrzenia, zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 20 minut.
Wyłożyć stożkowe Sito z gazą i odcedzić skórkę cytrynową i migdałową z mleka, naciskając tylną łyżką, aby usunąć cały płyn. Odstawić 1 1/2 szklanki mleka smakowego do sosu i umieścić pozostałe mleko, 1 1/2 szklanki cukru i nasączone liście żelatyny do rondla i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Natychmiast wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Nasmaruj formy flan olejem migdałowym i odstaw na bok. Ubij śmietanę na miękkie szczyty i złóż schłodzone mleko migdałowe do bitej śmietany. Łyżka mieszanki mleka migdałowego do smarowanych form flan tak, że są one pełne 90 procent, i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny.
W międzyczasie, rozbić jajka i ubić razem jajko i żółtka.
Dodać mieszaninę jaj do pozostałych 1 1/2 szklanki mleka smakowego i dodać pozostałe 1/2 szklanki cukru.
Umieścić na średnim ogniu i, stale mieszając, ogrzać do wysokiej gotować, 175 F.
Wyjąć z ognia, przelać przez sitko do małej miski i przechowywać w lodówce 1 godzinę. Aby służyć, zanurz formy pionowo w misce z gorącą wodą, nie pozwalając wodzie przejść przez krawędź do formy i ostrożnie odwróć na dużą płytę.
SOS ubijamy, aby go poluzować i wlewamy do talerza kremy.
Udekorować pestkami granatu i podawać.