Krótkie Żebro Stroganoff

Krótkie żeberko Stroganoff może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Na 6,31 zł / porcja, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 133g tłuszczu, oraz w sumie 1496 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żeberka wołowe, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Wolnoopadające Krótkie Żebro Stroganoff, Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, oraz Wołowina Stroganoff-oryginalnie stworzona dla rosyjskiej rodziny Stroganoff przez francuskiego szefa kuchni, ulubieńca rodziny w moim domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać 2 łyżeczki każdej z gorącej i słodkiej papryki na krótkie żeberka i wcierać ją dobrze. Mięso doprawić solą i pieprzem.
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 1 1/2 łyżki oleju roślinnego, aż się połysk.
Dodać połowę żeberka i gotować powoli na umiarkowanie małym ogniu, obracając, aż rumiane, o 10 protokół.
Przełożyć krótkie żeberka na talerz i powtórzyć z pozostałym olejem i żeberkami.
Dodać cebulę do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Dodać czosnek, 1/4 łyżeczki kminku i pozostałą 1 łyżeczkę każdej gorącej i słodkiej papryki. Gotować na małym ogniu, aż pachnące, o 4 protokół.
Dodaj koniak i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Ubić mąkę i gotować przez 3 minuty. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i powoli ubijać bulion wołowy, aż będzie gładki.
Powrót żeberka do zapiekanki z nagromadzonymi sokami i doprowadzić do duszenia. Zapiekankę przykryć papierem woskowym, a następnie pokrywką i piec stroganoff w piekarniku przez około 2 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie bardzo miękkie.
Tymczasem, w małej patelni, toast pozostałe 1/2 łyżeczka kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia, a następnie drobno zmielić w młynku do przypraw lub zaprawie.
Powrót zapiekankę do pieca na małym ogniu. Wymieszać z korniszonami i prażonym kminkiem. W misce ubijamy 1/2 szklanki gorącego płynu do gotowania do kwaśnej śmietany. Sos wymieszać z powrotem do stroganoff i wyłączyć ogień. Nadal mieszając, aż do dobrze wymieszanego.
Pokrój Spaetzle i karmelizowaną marchewkę.
Zrób to: stroganoff można schłodzić przez noc. Rozgrzej i dodaj kwaśną śmietanę tuż przed podaniem.
Rekomendacja wina: pikantna, owocowa mieszanka Rhne podkreślałaby bogactwo mięsa, ale także przeciwstawiała się innym słodko-kwaśnym smakom. Szukaj Jean-Luc Colombo Ctes-du-Rhne Les Abeilles z 1997 lub Domaine de la Roquette z 1996
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.