Kouign-Amann

Kouign-Amann
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Kouign-Amann. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 895 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 22 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pakiet 1/4 uncji aktywnych drożdży, soli, mąki i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Żółta Śliwka Kouign Amann dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło. W misce wymieszać razem wodę, drożdże i cukier i odstawić 5 minut, lub do spienienia. W innej misce wymieszać mąki i sól. Mieszaj mieszaninę drożdży i roztopione masło do mieszaniny mąki, aż ciasto powstanie. (Ciasto będzie miękkie i lekko lepkie.) Na posypanej mąką powierzchni zagnieść ciasto 1 minutę i przełożyć do lekko posypanej mąką miski, obracając ciasto, aby je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Niech ciasto wyrośnie, przykryte szczelnie folią, w ciepłym miejscu 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Dolna linia 2 maślanych 9-calowych okrągłych patelni do ciast z papierem woskowym lub pergaminowym i papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4
W misce z mikserem elektrycznym ubić masło z 3/4 szklanki cukru, aż po prostu połączone. Na dużym arkuszu papieru woskowego tworzą mieszaninę masła z gumową szpatułką w prostokąt o wymiarach 4 na 2 cale. Chill prostokąt, owinięte w folię, aż twarde, ale nadal plastyczne, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Na Dobrze posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 8-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
6
Lay butter-cukier prostokąt ukośnie w środku kwadratu i rozwałkować rogi ciasta, aż rozciągną się 6 cali poza masło. (Ciasto utworzy x wokół masła.) Złożyć ciasto na maśle, aby całkowicie je zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
1
Umieść wałek do ciasta 1/2 cala od najdalszej krawędzi i naciśnij delikatnie w tę iz powrotem raz, ale nie zwijaj kołka nad krawędzią. Powtórz proces na najbliższej krawędzi. (To uszczelnia ciasto, zapobiegając wydalaniu powietrza i masła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 16 na 6 cali, ale nie zwijaj kołka na krawędziach. Obróć ciasto i zetrzyj nadmiar mąki. Złóż górną trzecią prostokąta nad środkiem i dolną trzecią nad górną, tworząc prostokąt o 6 na 4 cale. (Ciasto powinno przypominać złożoną literę.) Kończy to 1 "obrót". Schłodzić ciasto, owinięte w folię, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Ułóż ciasto tak, aby odsłonięta klapa "litery" znajdowała się po prawej stronie. Wykonaj 2 kolejne "obroty", schładzając ciasto 1 godzinę między obrotami i układając ciasto tak, aby klapa była po prawej stronie. Schłodzić ciasto, owinięte w folię, 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
Pokrój ciasto na pół i rozwałkuj każdą połowę na 9-calowy kwadrat. Przyciąć krawędzie, aby utworzyć 9-calową rundę i umieścić rundy w patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
5
Niech ciasto wyrośnie, przykryte szczelnie folią, w ciepłym miejscu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Rozgrzej piekarnik do 350° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
7
Posypać każdą rundę 1 łyżką cukru i piec rundy w środku piekarnika 35 minut, lub aż topy są złote. Odwróć wypieki na stojaki i skręć w prawo, aby lekko ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
8
Podawać wypieki ciepłe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn