Kotlety z Indyka Chipotle-Cebula
Kotlety z indyka Chipotle-Cebula to danie główne bez nabiału. Za 1,96 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 293 kalorie. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup sos adobo plus 1 łyżeczkę pieprzu chipotle w sosie adobo, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Wynik ten jest raczej zły. Kotlety z indyka Chipotle z salsą z palonej kukurydzy, kotlety z indyka i kotlety z indyka południowo-zachodniego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W płytkiej misce połącz substytut jajka, wodę i 1 łyżeczkę sosu adobo. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, pieprz i sól. Zanurz indyka w mieszance jajecznej, a następnie obtocz w bułce tartej.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym smaż indyka partiami na średnim ogniu w 1 łyżce oleju przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowy.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na pozostałym oleju, aż będzie miękka; wymieszać z czosnkiem i papryczką chipotle.
Posypać mąką; mieszaj, aż się zmiesza. Stopniowo dodawaj bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Dodaj pozostały sos adobo.