Kotlety wieprzowe ze złotym sosem jabłkowym
Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 92 grosze za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 28 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka kotlety schabowe centrum, Złote przepyszne jabłka, mielony cynamon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety wieprzowe, SOS jabłkowo-rodzynkowy, makaron pełnoziarnisty Mac-N-Cheddar, Kotlety wieprzowe ze złotą Portulaką i świeżym sosem pomidorowym, oraz Kotlety wieprzowe i sos jabłkowy: pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz pierwsze 8 składników w średnim garnku umieszczonym na średnim ogniu i gotuj, aż powstanie masywny SOS, 10 do 12 minut, od czasu do czasu mieszając. Jeśli sos zaczyna rozpryskiwać się, gdy bąbelki, zmniejsz ciepło z powrotem trochę, ale należy pozwolić na zmniejszenie i szybkie formowanie. Gdy jabłka są miękkie i tworzą SOS, usuń je z ognia.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać olej do patelni. Kotlety przyprawiamy z 1 strony solą i pieprzem. Za pomocą pary szczypiec, dodać kotlety do gorącej patelni przyprawione boku w dół. Drugą stronę kotletów doprawić solą i pieprzem. Brązowy i karmelizować kotlety 2 minuty z każdej strony, następnie zmniejszyć ogień do średniej i gotować kolejne 5 do 6 minut, obracając od czasu do czasu, aż soki uruchomić jasne.
Usuń kotlety z ognia i pozwól im odpocząć kilka minut, aby sok mógł się redystrybuować. Patelnię rozpuścić z odrobiną soku jabłkowego i 2 łyżkami masła.
Polać kotletami sosem z patelni.
Usuń imbir z sosu i top kotlety z hojnymi porcjami ciepłego złotego sosu jabłkowego.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.