Kotlety Wieprzowe Z Syropem Klonowym Vermont
Kotlety wieprzowe z Vermont syrop klonowy mogą być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 2,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Przepis ten zachwycił 816 osób. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, mąka zagęścić sos, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Z Syropem Klonowym, Grillowane Kotlety Wieprzowe Z Syropem Balsamicznym, oraz Syrop klonowy i musztarda powoli gotowana wieprzowina.
Instrukcje
Brąz kotlety wieprzowe: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Obie strony kotletów schabowych posypać odrobiną soli.
Rozgrzać masło lub olej w dużej patelni sauté na średnim ogniu. Kotlety osuszyć ręcznikami papierowymi i ułożyć na patelni. Gotować (nie ruszając się) na tyle, aby dobrze brązowieć, a następnie przewrócić i brązowieć drugą stronę.
Usuń kotlety z patelni i umieść na wysokiej jednostronnej patelni do pieczenia lub pieczenia. (Jeśli kotlety wieprzowe są bardzo cienkie i gotowane w tym momencie, pomiń krok piekarnika i namiot je luźno z folią aluminiową podczas przygotowywania sosu.)
Dodaj mieloną cebulę na patelni, w której rumiane wieprzowinę, i smażyć przez 2-3 minuty, aż cebula zacznie brązowieć.
Dodaj ocet, chili w proszku, pieprz, syrop klonowy, woda, i sos Worcestershire na patelni i doprowadzić do wrzenia.
Polać sosem kotlety wieprzowe w naczyniu do pieczenia. Obniżyć ciepło do 177° i piec odkryte przez 10-15 minut dla grubych (1-cal grubości) kotlety, 5-10 minut dla cienkich (1/2-cal grubości) kotlety, lub aż temperatura wewnętrzna wieprzowiny osiągnie 145 ° F.
Brązowy pokrojone cebule (opcjonalnie): w tej samej patelni sauté, że używane do sosu, dodać trochę oleju i ciepła do średniej wysokości. Ugotować pokrojoną cebulę na patelni, pozwalając cebuli zebrać dowolny sos pozostały na patelni. Gotować, aż lekko rumiane, podczas gdy kotlety schabowe są pieczenia.
Kotlety schabowe ułożyć na półmisku i luźno przykryć folią.
Wlać sos do rondla, w którym podsmażono kotlety i ubić w 1 łyżce mąki, aby zagęścić sos. Sól do smaku, sos podawać na kotlety i (opcjonalnie) cebulę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.