Kotlety Wieprzowe Z Jabłkiem
Kotlety schabowe duszone w jabłkach to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 343 kalorie, 30g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej canolan, kotlety schabowe, melasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Schabowe Duszone, Kotlety Schabowe Duszone, oraz Kotlety Schabowe Duszone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety schabowe posypać solą i szałwią. Na dużej patelni, brązowe kotlety po obu stronach w oleju.
Przenieść do nasmarowanej płytki 3-qt. naczynie do pieczenia.
Jabłka układamy na mięsie, skropimy melasą.
Dodaj mąkę do kapiących patelni na patelni; wymieszać, aż do wymieszania. Stopniowo mieszać w wodzie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem i rodzynkami.
Piec w temperaturze 350° przez 1 godzinę lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Odstawić mięso na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.