Kotlety wieprzowe z jabłkami, cebulą i batatami
Przepis kotlety wieprzowe z jabłkami, cebulą i batatami mogą być wykonane w około 1 godzinę i 15 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje $2.35 za porcję. To danie główne ma 411 kalorii, 32G białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 362 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, soli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Duszone kotlety schabowe ze słodkimi ziemniakami i jabłkami, Kotlety schabowe z blachy ze słodkimi ziemniakami i jabłkami, oraz Cider-kotlety wieprzowe Dijon z pieczonymi batatami i jabłkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Dopraw kotlety wieprzowe solą i pieprzem do smaku i ułóż na patelni o średnim piekarniku. Top kotlety wieprzowe z cebulą, batatami i jabłkami.
Posyp brązowym cukrem. Dopraw 2 łyżeczkami pieprzu i 1 łyżeczką soli.
Przykryj i piecz 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, a kotlety wieprzowe osiągną temperaturę wewnętrzną 145 Stopni F (63 stopnie C).
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Pinot Noir, Chardonnay i Riesling to moje najlepsze typy kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45 z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45]()
Ca ' del Bosco Franciacorta Cuvee Prestige Edizione 45
Mieszanka: 82% Chardonnay, 16,5% Pinot Nero, 1,5% Pinot Bianco