Kotlety wieprzowe w stylu Beneventana: Costole di Maiale Beneventana

Kotlety wieprzowe w stylu Beneventana: Costole di Maiale Beneventana
Kotlety wieprzowe w stylu Beneventana: Costole di Maiale Beneventanan jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i pieprzu, użyj zwykłych nasion kopru włoskiego, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kotlety wieprzowe w stylu Beneventana: Costole di Maiale Beneventana, Cielęcina z marynowanymi grzybami (Scaloppine Beneventana), oraz Spalla Di Maiale (kotlety wieprzowe z kapustą toskańską).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kotlety schabowe doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wsypujemy do mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
W 10 do 12-calowej patelni, rozgrzać olej, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kotlety wieprzowe i gotować 1 minutę z każdej strony, aż równomiernie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
5
Posypać 1 łyżeczką nasion kopru włoskiego na 1 stronie kotletów. Obróć i posypać pozostałą łyżeczkę po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
6
Dodać wino i czosnek, i umieścić w piekarniku i gotować przez 15 minut, aż tylko gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Kotlety wyjąć na talerz i ogrzać. Na średnim ogniu gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę.
8
Dodać liście kopru włoskiego do gorącej cieczy i gotować 1 minutę więcej, pozwalając liście więdną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
9
Usuń czosnek i polej kotlety sosem winnym, udekoruj liśćmi kopru włoskiego i dzikim pyłkiem kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pyłek Kopru WłoskiegoPyłek Kopru Włoskiego
Koper WłoskiKoper Włoski
CzosnekCzosnek
SOSSOS
WinoWino

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn