Kotlety Wieprzowe Marsala Z Szalotką Pomarańczową

Kotlety Wieprzowe Marsala Z Szalotką Pomarańczową
Pomarańczowy szalotka kotlety wieprzowe Marsala wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 111 kalorii, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 58 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok mandarynkowy, szalotkę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe Marsala dla dwojga, Kotlety Wieprzowe Marsala, oraz Kotlety wieprzowe w kremowym sosie Marsala.

Instrukcje

1
Kotlety schabowe obficie doprawić solą i czarnym pieprzem; lekko obsypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek do gorącej patelni. Brązowe kotlety wieprzowe w gorącym oleju, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zmniejsz ciepło do średniego i rozprosz szalotkę wokół kotletów. Kontynuuj gotować mięso, przewracając raz, aż kotlety będą przetargu widłowego, 10 do 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MięsoMięso
4
Usuń kotlety i utrzymuj ciepło.
5
Podnieś ciepło do średniej-wysokiej.
6
Wlać sok mandarynkowy i wino Marsala na patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sok i wino zmniejszyć do glazury, 3 do 5 minut. Powrót kotlety wieprzowe na patelni i posypać skórką pomarańczową; dodać masło do patelni. Klapki w glazurze do powlekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
WinoWino
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
MasłoMasło
GlazuraGlazura
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn