Kotlety Wieprzowe Marsala Z Szalotką Pomarańczową
Pomarańczowy szalotka kotlety wieprzowe Marsala wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 111 kalorii, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 58 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok mandarynkowy, szalotkę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe Marsala dla dwojga, Kotlety Wieprzowe Marsala, oraz Kotlety wieprzowe w kremowym sosie Marsala.
Instrukcje
Kotlety schabowe obficie doprawić solą i czarnym pieprzem; lekko obsypać mąką.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek do gorącej patelni. Brązowe kotlety wieprzowe w gorącym oleju, około 5 minut na stronę.
Zmniejsz ciepło do średniego i rozprosz szalotkę wokół kotletów. Kontynuuj gotować mięso, przewracając raz, aż kotlety będą przetargu widłowego, 10 do 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu szalotki.
Usuń kotlety i utrzymuj ciepło.
Podnieś ciepło do średniej-wysokiej.
Wlać sok mandarynkowy i wino Marsala na patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sok i wino zmniejszyć do glazury, 3 do 5 minut. Powrót kotlety wieprzowe na patelni i posypać skórką pomarańczową; dodać masło do patelni. Klapki w glazurze do powlekania.