Kotlety jagnięce z redukcją balsamiczną

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kotlety jagnięce z balsamiczną redukcją mogą być wyjątkową recepturą do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, tymianek, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć dojrzały ocet balsamiczny, można śledzić to danie główne z Truskawkowa Tarta Z Kremem Balsamicznym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce pieczone z redukcją balsamiczną, Herbed kotlety jagnięce z redukcją granatu, oraz Rozmaryn-stelaż jagnięcy z miodowo-balsamiczną redukcją.
Instrukcje
W małej misce lub filiżance wymieszać rozmaryn, bazylia, tymianek, sól i pieprz. Rub tę mieszaninę na kotlety jagnięce po obu stronach.
Umieść je na talerzu, przykryj i odstaw na 15 minut, aby wchłonąć smaki.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Miejsce kotlety jagnięce na patelni, i gotować przez około 3 1/2 minut na stronie średnio rzadkie, lub nadal gotować do pożądanej doneness.
Wyjąć z patelni i ogrzać się na półmisku.
Dodaj szalotki na patelni, i gotować przez kilka minut, tylko do rumiane. Wymieszać z octem, skrobając kawałki jagnięciny z dna patelni, a następnie mieszać w bulionie z kurczaka. Nadal gotować i mieszać na średnim ogniu przez około 5 minut, aż sos zmniejszy się o połowę. Jeśli tego nie zrobisz, sos będzie ciekły i kiepski.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem.
Polać kotlety jagnięce i podawać.