Kotlety jagnięce z pomidorami i oliwkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów jagnięcych z pomidorami i oliwkami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 20g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka szalotki, oliwki kalamatan, pomidory śliwkowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce, kalabryjskie, z pomidorami, papryką i oliwkami, Kotlety jagnięce i ziemniaki z oliwkami, pomidorami i serem Feta, oraz Steki jagnięce z pomidorami i oliwkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. doprawić jagnięcinę papryką, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w patelni żaroodpornej. Ugotować jagnięcinę na patelni, aż rumiane, 2 do 3 protokół na stronę.
Dodaj szalotki na patelni.
Przenieś patelnię do piekarnika i ugotuj jagnięcinę do pożądanej doneness, 8 do 10 minut dla średnio rzadkich.
Przełożyć jagnięcinę na poszczególne talerze.
Dodaj pomidory, oliwki, i pietruszka na gorącej patelni i wrzucić do połączenia z szalotki.
Podawać z jagnięciną i bagietką, w razie potrzeby. Wskazówka: papryka występuje w kilku odmianach, w tym słodkiej, gorącej i wędzonej. Każdy typ będzie działał w tym przepisie, ale jeśli zdecydujesz się na gorąco, użyj tylko 1/2 łyżeczki.