Kotlet schabowy i ziemniaki z czarnym pieprzem biały sos

Kotlet schabowy i ziemniaki z czarnym pieprzem biały sos może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1215 kalorii. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól czosnkową, złote ziemniaki yukon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula, Kotlety schabowe z wiejskim sosem i puree ziemniaczanym, oraz Wiejska Kolacja Kotlet Schabowy.
Instrukcje
Do sosu: roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu masła i spienieniu, wymieszać z mąką i gotować, aż będzie pasty, 1 do 2 minut.
Powoli ubijaj mleko, upewniając się, że nie ma grudek. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając.
SOS doprawić gałką muszkatołową, szczyptą soli i czarnym pieprzem. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
W przypadku ziemniaków: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 9-na 9-calowe naczynie zapiekane sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Warstw jedną trzecią ziemniaków do naczynia żaroodpornego. Top z jedną trzecią szalotki i posypać lekko solą i czarnym pieprzem. Powtórz z pozostałymi ziemniakami i szalotką, jedną trzecią na raz. Przykryć ziemniaki sosem z czarnego pieprzu i piec, pokryty folią aluminiową, przez 25 minut.
Rozgrzać olej roślinny na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Połączyć mąkę, papryka, czosnek w proszku, cebula w proszku i cayenne razem w talerzu ciasto.
Posypać kotlety wieprzowe z obu stron solą i czarnym pieprzem, a następnie pogłębiać je przez mieszaninę mąki.
Dodać kotlety wieprzowe do gorącego oleju i brązowy po obu stronach. Nie chcesz gotować ich przez całą drogę.
Wyjąć naczynie żaroodporne z piekarnika i ułożyć kotlety na ziemniakach.
Piec, aż ziemniaki są miękkie i kotlety schabowe są gotowane przez i rumiane, 35 do 40 protokół.
Podawać z posiekaną natką pietruszki posypaną wierzchem w razie potrzeby.