Koszyk Wielkanocny Z Białej Czekolady
Koszyk wielkanocny z białej czekolady zajmuje około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 1 i kosztuje 4,3 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 82g tłuszczu i w sumie 2306 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Działa dobrze jako dość drogi dodatek. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką cukierkową powłokę, wstążkę, drucianą opaskę lub) i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni Cajun. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Spróbuj Ciasto Wielkanocne, Ciasto Wielkanocne, oraz Babeczki Wielkanocne dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej rozpuść 20 uncji. powłoka cukierków; mieszać do uzyskania gładkości. Dodaj syrop kukurydziany, aż się zmiksuje.
Rozłóż na arkuszu woskowanego papieru do 3/8 cala. grubość (około 16 cali. x 8-w. prostokąt).
Odstawić bez przykrycia w temperaturze pokojowej na 2 godziny lub do wyschnięcia w dotyku. Owinąć szczelnie folią; odstawić na noc. Zużyć natychmiast lub przechowywać do 2 tygodni.
Stopić 10 uncji. powłoka cukierków; mieszać do uzyskania gładkości. Całkowicie pokryj paluszki precla; umieść na ruszcie. Schłodź przez 10 minut. Odłóż pozostałą stopioną powłokę na bok.
Upewnij się, że plastikowa osłona jest czysta i sucha.
Umieść dwa zwilżone ręczniki papierowe na dnie 1-1 / 2-qt. miska. Umieść osłonę na ręcznikach (aby utrzymać ją na miejscu).
Umieść końce precli pokrytych cukierkami wokół zewnętrznej krawędzi pokrywy, opierając pozostałe końce o bok miski, aby utworzyć podpory dla boków kosza.
Przełóż część zarezerwowanej powłoki cukierków do plastikowej osłony, aż osiągnie 1/8 cala. od góry i otacza wszystkie precle. Schłodź do twardości, około 30 minut.
Wyjmij z miski i wyrzuć ręczniki papierowe. Ostrożnie poluzuj krawędzie plastikowej osłony i zdejmij. Ustaw bazę na woskowanym papierze.
Zagnieść 1-cal. kulka z glinki czekoladowej, aż będzie giętka, ale nie lepka.
Rzuć do 1/4 cala. Lina. Zaczynając od środka precla, luźno splataj linę wokół precli. Powtórz, dodając następną linę, lekko zachodząc na siebie i dociskając końce do siebie. (Zawsze kończ jedną linę i zaczynaj następną po wewnętrznej stronie precla.) Kontynuuj tkanie między preclami, aż do osiągnięcia górnej części precli, kończąc ostatnią linę po wewnętrznej stronie precla.
Zrób trzy liny około 20 cali. długi; warkocz i odłóż na bok. Przetrzyj zarezerwowaną powłokę; umieść kroplę na wierzchu każdego precla.
Połóż plecione liny na wierzchu, mieszając końce, aby utworzyć gotową krawędź. Jeśli precle pękną," reglue " ze stopioną powłoką.
W przypadku uchwytu kosza wykonaj jedną linę około 15 cali. długo. Wciśnij pałąk w linę do 1 cala. z każdego końca; formy liny wokół pałąk na pokrycie. Włóż odkryte końce pałąka do górnego warkocza kosza. W razie potrzeby udekoruj wstążką.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino
Cajun w menu? Spróbuj połączyć z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Gajan Alteni di Brassica Sauvignon Blanc z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 150 dolarów za butelkę.
![Gaja Alteni di Brassica Sauvignon Blanc]()
Gaja Alteni di Brassica Sauvignon Blanc
Złoty żółty z eleganckimi perfumami z aromatycznymi nutami w harmonii z wyraźnymi owocami. Gęsta struktura i wyważone ciało, wsparte doskonale zintegrowaną kwasowością.