Koronkowe Chipsy Z Makaronem Ryżowym
Koronkowe Chipsy z makaronem ryżowym to wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 177 g tłuszczu, oraz w sumie 1542 kalorii. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Easy Apple Noodle & Rabarbar Crisps, Chipsy ryżowe inspirowane Wietnamem, oraz Koronkowe Wafle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron moczyć w zimnej wodzie w dużej misce, aż będzie bardzo giętki, 15 do 20 minut, następnie odcedzić i osuszyć.
Makaron rozprowadzić na kilku warstwach ręczników papierowych i suszyć na powietrzu 30 minut.
Oddziel makaron na 1 łyżkę kopców, a następnie delikatnie pociągnij każdy kopiec od siebie, aby tworzy luźną plątaninę, o średnicy około 3 1/2 cala.
Rozgrzać 1 1/2 cala oleju w szerokim garnku 4-quart heavy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje 177° na termometrze. Ostrożnie upuść (ręcznie) 2 sploty makaronu w odległości około 2 cali od siebie na olej (makaron opadnie na dno, a olej natychmiast się bąbelkuje, a następnie makaron rozszerzy się i wzrośnie na górę) i smaż aż do chrupkości, około 20 sekund (makaron nie zmieni się na złoty).
Przełóż łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby odcedzić i natychmiast obficie odkurzyć cukrem cukierniczym i doprawić solą. Pozostałe makarony smażyć, po 2 sploty na raz, w ten sam sposób i posypać cukrem i posypać solą.
Chipsy z makaronem można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.