Koreański jasny makaron z mieszanymi warzywami
Koreański jasny makaron z mieszanymi warzywami może być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Ta przystawka ma 310 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sos sojowy, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chop Chae (Koreańskie warzywa mieszane z wołowiną i makaronem), Mool Googsu (Koreański makaron mieszany w bulionie anchois), oraz Bibimbap-Koreański ryż mieszany z mięsem i różnymi warzywami.
Instrukcje
W 3-do 4-kwartowej patelni przykrytej na dużym ogniu, zagotuj 2 ćwiartki wody. Zanurz nitki fasoli w wodzie i wymieszaj, aby się oddzielić; przykryj i zdejmij z ognia.
Odstawić, aż makaron będzie miękki, 3 do 5 minut.
Dobrze spuścić. Nożyczkami, pocięte na 6 cali długości.
Grzyby opłukać i umieścić w małej misce z wystarczającą ilością gorącej wody do pokrycia; odstawić do miękkości, o 15 protokół. Wyjąć grzyby z płynu do namaczania (rezerwa płynu do innego użycia lub wyrzucić) i wycisnąć do sucha.
Odciąć łodygi od grzybów i wyrzucić.
Pokrój czapki grzybowe na paski o szerokości 1/4 cala.
Wołowinę opłukać i osuszyć. Pokroić wołowinę na kawałki 1/4 cala. W misce wymieszaj mięso z 1 łyżeczką oleju sezamowego, 2 łyżkami sosu sojowego, pokrojoną zieloną cebulą, 1 łyżeczką cukru i czosnkiem. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 2 godzin.
Tymczasem wykończenia korzeń kończy się z zielonej cebuli; pokroić na 2-calowe długości, w tym zielone wierzchołki.
W 12-calowej patelni nonstick lub 5-do 6-quart nonstick patelni na średnim ogniu, wymieszać 2 łyżeczki oleju sezamowego i żółtą cebulę, aż lekko zmięknie, ale nie kuleje, o 2 protokół.
Wlać do dużej miski. Powrót patelni na średnim ogniu, i dodać 1 łyżeczkę oleju sezamowego, marchew, i zielonej cebuli długości. Mieszaj, aż zielona cebula lekko zwiędnie, o 1 minutę; Dodaj do miski. Powrót patelni na średnim ogniu i dodać 2 łyżeczki oleju sezamowego, grzyby, i zielona fasola; mieszać, aż grzyby są lekko rumiane, o 2 protokół.
Powrót do patelni na średnim ogniu; dodać 1 łyżkę oleju sezamowego i mieszaninę wołowiny. Wymieszać, aż lekko rumiane, 2 do 3 protokół; dodać do miski. Powrót patelni do ciepła i dodać odsączone makaron, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka oleju sezamowego, 2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki pieprzu; mieszać, aż makaron są gorące, 1 do 2 minut.
Wlać do miski z mieszanką warzywno-wołową.
Dobrze wymieszać, dodając sól i pieprz do smaku.
Wlać do miski; posypać sezamem.