Koreański gulasz z tofu, warzyw i wołowiny
Koreański styl Tofu, warzywa i gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 339 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz sos sojowy, rzodkiewka daikon, cukinia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Koreański Pikantny Gulasz Z Miękkiego Tofu, Soondubu Jjigae (Koreański Gulasz Z Tofu), oraz Punchy Koreański Styl Mapo Tofu.
Instrukcje
Wrzucić wołowinę z 1 łyżeczką. każdy sos sojowy i olej sezamowy i gotować, mieszając, na średnim ogniu w małym rondlu. Odstawić.
Włóż zapas, 1 łyżka. sos sojowy i 2 łyżeczki. olej sezamowy w dużym, ciężkim garnku.
Dodaj sfermentowaną pastę sojową (jeśli zamiast tego używasz japońskiego czerwonego miso, dodaj tuż przed podaniem) i wymieszaj do rozpuszczenia. Wymieszać z czosnkiem i chiles i doprowadzić do wrzenia, przykryte.
Dodaj tofu, kapusta, cukinia, daikon, i dwie trzecie zielonej cebuli; powrót do wrzenia, następnie obniżyć ogień i dusić, pokryte, aż wszystko będzie miękkie, co najmniej 5 minut. Tymczasem, jeśli używasz japońskiego czerwonego miso, ubijaj z 1/2 szklanki gorącego bulionu. Bulion miso wymieszać, pozostałą zieloną cebulę i zarezerwowaną wołowinę do gulaszu tuż przed podaniem.
* Znajdź na rynkach koreańskich. Japońskie akamiso jest dostępne w sklepach spożywczych dla smakoszy; można również użyć białego miso w szczypcie.