Kora Orzechowo-Rodzynkowa
Jedna porcja zawiera 3805 kalorii, 55g białka, oraz 177 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 19,3 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz rodzynki, pieczone, półsłodkie czekolady i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Kora Wielkanocna: Na Dwa Sposoby (Kora Jajka Kremowego I Kora Jelly Bean), Chrupiąca Kora Orzechowa, oraz Peanut and Popcorn Candy Bark.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z woskowanym papierem. Roztopić czekoladę (patrz: roztopić czekoladę: być delikatnym,? poniżej). Za pomocą żaroodpornej szpatułki lub drewnianej łyżki wymieszaj orzeszki ziemne i rodzynki.
Zeskrobać mieszaninę na przygotowaną blachę do pieczenia i rozprowadzić do około 1/2 cala. grubość. Schłodzić korę do jędrności, około 1 1/2 godziny. Złamać lub pokroić na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 dni lub w lodówce do 2 tygodni.
Roztapiająca się czekolada: bądź delikatny. Napełnij rondel z 2 do 3 w. wody. Włożyć drobno posiekaną czekoladę do żaroodpornej miski, która zmieści się na patelni (dno miski nie powinno dotykać wody); odstawić miskę na bok. Doprowadzić wodę do wrzenia, wyłączyć ciepło, a następnie ustawić miskę na patelni. Użyj żaroodpornej szpatułki lub drewnianej łyżki, aby często mieszać czekoladę i zachęcać do nawet topienia. Po rozpuszczeniu czekolady dobrze wymieszać i natychmiast użyć.