Kopnąłem krem wiśniowy
Kicked Up Cherry Custard to przepis bezmleczny , składający się z 4 porcji. Jedna porcja zawiera 375 kalorii , 9 g białka i 9 g tłuszczu . Za 2,45 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Udaj się do sklepu i kup ciasteczka amaretti oraz 2 łyżki cukru, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 26% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak tarta z kremem wiśniowym , krem z wiśniami i kardamonem oraz ciasto z kremem wiśniowym i żaluzjami .
Instrukcje
Doprowadź garnek z wodą do wrzenia na średnim ogniu.
Połącz żółtka, cukier i skórkę pomarańczową w dużej misce ze stali nierdzewnej lub szklanej. Postaw miskę na garnku z wodą tak, aby miska nie dotykała wody. Za pomocą trzepaczki lub elektrycznego miksera ręcznego zacznij ubijać żółtka, aż się spienią. Stopniowo wlewaj brandy wiśniową i ubijaj, aż krem podwoi swoją objętość i zgęstnieje.
Krem przelać do 4 miseczek deserowych lub kieliszków do martini. Przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, aby ustawić. Do podania posyp pokruszonymi ciasteczkami amaretti, startą czekoladą i wiśniami.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetne opcje do kremu. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "