Konserwowana Cukinia: Cukinia Sott ' Olio
Konserwowana cukinia: cukinia Sott ' Olio może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 15g tłuszczu i w sumie 161 kalorii. Za 86 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś sardelę, ocet winny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pianka z cukinii - - - Spuma di Zucchine, Cukinia "scapece" (pikantna smażona cukinia), oraz Torta di Riso e Zucchine (ryż i cukinia Crostata.
Instrukcje
Pokrój cukinię wzdłuż plasterków o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
Umieść plastry w średniej wielkości rondlu. Przykryj 2 częściami osolonej wody i 1 częścią octu. Doprowadź mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu i gotuj przez 5 minut.
Odcedź cukinię i włóż do słoika lub miski. Dopraw czosnkiem, anchois, miętą, oregano i płatkami czerwonej papryki.
Dodaj 2 szklanki oleju i 1/2 szklanki octu. Całkowicie zanurz cukinię w oliwie z oliwek. Szczelnie zamknij słoik lub miskę. Zuccinni są gotowe do spożycia, ale można je również przechowywać w lodówce do 6 tygodni, o ile poziom oliwy z oliwek jest utrzymywany tak, aby cukinia była zanurzona.