Kona Macadamia-Tort Karmelowy
Kona Macadamia-tort karmelowy jest Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, Prażone, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Macadamia Browned Butter Cherry Torte, oraz Ciasto Karmelowo-Kokosowe Z Orzeszkami Macadamia.
Instrukcje
Rezerwy 3 lub 4 całe orzechy do dekoracji. Pozostałe macadamias wcierać w ręcznik, aby usunąć nadmiar soli; podnieś orzechy z ręcznika i odstawić.
Palcami lub maszynką do gotowania wymieszać lub wirować mąkę, 1/2 szklanki cukru i masło, aż mieszanina będzie drobna okruchy.
Dodaj jajko i wymieszaj widelcem lub wirem, aż ciasto się połączy; wklep w kulkę.
Nacisnąć 2/3 ciasta na dnie i bokach okrągłej patelni tortowej o głębokości 1 1/2 cala i szerokości 9 cali ze zdejmowaną obręczą. Kryj się i wyluzuj.
Pozostałe ciasto rozwałkuj między 2 arkuszami woskowanego papieru w okrągłą okrągłą masę o szerokości 9 cali. Wyluzuj.
W międzyczasie wlać pozostałe 2 szklanki cukru na patelnię nieprzywierającą o średnicy 10-12 cali. Ustawić na średnim ogniu i mieszać często, aż cukier topi się i zamienia blady bursztyn, o 7 protokół.
Wlać śmietanę (mieszanina pęcherzyków) i usunąć z ognia. Mieszać, aż sos będzie gładki, o 5 protokół. Wymieszać z orzechami (z wyjątkiem tych zarezerwowanych do dekoracji).
Niech mieszanina orzechów ostygnie 10 do 20 minut, a następnie wlać do skorupy ciasta.
Obierz 1 arkusz woskowanego papieru z ciasta okrągłego i odwróć ciasto na ciasto wypełnione orzechami. Odklej pozostały papier. Brzegi górnego ciasta złożyć do spłukania brzegami patelni. Naciśnij krawędź ciasta z zanurzonymi w mące zębami widelca do uszczelnienia.
Wierzch torte lekko posmarować ubitym białkiem.
Piec w piekarniku 325 do głębokiego złotego koloru, około 1 godziny.
Schłodzić na patelni na stojaku 10 do 20 minut. Między ciastem a krawędzią patelni Uruchom cienki nóż.
Usuń obręcz i niech torte ostygnie.
Dekoruj zastrzeżone orzechami macadamia.