Kompot żurawinowo-Wiśniowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc wypróbuj kompot żurawinowy i Tarto-Wiśniowy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 533 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wiśni, cynamon, koktajl z soku żurawinowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Montmorency Tarta Cherry Bourbon Kompot, Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, oraz Kompot z żurawiny, szalotki i suszonej wiśni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzeć 1 1/2 łyżeczki skórki z limonki; setaside.
Odetnij całą skórkę i biały rdzeń z wapna. Praca nad miską, pokroić między membranami, aby uwolnić segmenty wapna.
Przynieś sok żurawinowy do wrzenia w większychducepan.
Dodaj segmenty limonki, świeżych jagód, a następnie 4 składniki; bringto zagotować. Zmniejszyć ogień do medium; gotować mieszanka until zgęstnieje, około 8 minut.
Dodaj galaretkę porzeczkową. Gotować na wolnym ogniu, aż galaretka się rozpuści, mieszając od czasu do czasu, około 2 minut.
Zdjąć z ognia. Wymieszać ze skórką z limonki i sól.
Przenieść do małej miski. Przykryć; schłodzić co najmniej 4 godziny. Czy do przodu: może być 1 tydzień do przodu. Przechowywać w lodówce.
Przed podaniem należy wyrzucić kij cynamonowy.