Kompot z jabłek, gruszek i wiśni
Kompot z jabłek, gruszek i wiśni to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 56 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jedzenie jabłek, jabłek bramley, wiśni i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, Gofry z kompot gruszkowo-Wiśniowy, oraz Kompot Z Jabłek I Gruszek.
Instrukcje
Jabłka i gruszki wyłożyć na patelnię z cukrem i 50 ml wody. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, a następnie delikatnie gotować, przykryte, przez 15 min lub tak, aż Jabłko Bramley upadł do czystej i jabłko jedzenia i gruszka są miękkie (mieszać, aby upewnić się, że nie złapać na dnie).
Wymieszać z wiśniami lub żurawiną przez 1 min, posmakować i w razie potrzeby dodać trochę więcej cukru. Można schłodzić przez 3-5 dni.
Podawać z lodami waniliowymi, jeśli chcesz. Zobacz "Goes well with", aby dowiedzieć się, jak wykorzystać kompot.