Kompot z gruszek i szafranu
Kompot gruszkowo-szafranowy to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w ok. 25 minut. Udaj się do sklepu i podnieś pulchny ząbek czosnku, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kompot Ze Śliwek Szafranowych, Ciasto szafranowe z kompot cytrynowo-figowym, oraz Kompot Z Gruszek.
Instrukcje
Wierzch i ogon gruszek, a następnie obrać. Ćwiartkę i wyciąć rdzenie, a następnie posiekać na małe kawałki.
Na średniej patelni podsmażamy szalotkę, imbir i czosnek na oleju przez około 3 minuty, następnie rozgniatamy szafran i gotujemy przez 1 min. Dodać cukier i gotować na średnim ogniu, aż zacznie lekko karmelizować (dobrze wstrząsnąć patelnią i wymieszać, jeśli zacznie zbrylać). Deglaze mieszając w occie i gotować przez minutę, aż wchłonie.
Wymieszać około 100 ml zimnej wody i doprowadzić do wrzenia.
Dodać gruszki i suszone owoce z odrobiną przyprawy i delikatnie wymieszać. Gotować na średnim ogniu przez 3-5 minut do miękkości (długość gotowania zależy od dojrzałości gruszek).
Wyjąć i ostudzić. Będzie przechowywać w lodówce przez 3 dni.