Kompot Jagodowy
Kompot z jagód może być tylko sosem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Mieszanka qt. jagody, chłodny bicz bitą polewą, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, Prosty Kompot Z Jagód, oraz Ciepły kompot z jagód dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiażdżyć 2 szklanki jagód w średnim rondlu widelcem lub maserem ziemniaczanym.
Dodać pozostałe 2 szklanki całych jagód, cukier i tapioka; dobrze wymieszać. Wymieszać z wodą.
Doprowadzić do pełnego wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając.
Wlać do miski. Lekko ostudzić; przykryć folią.
Przechowywać w lodówce 3 godziny lub do zgęstnienia. Łyżka równomiernie do 6 dań deserowych.