Komosa ryżowa ze słodkimi ziemniakami i brokułami

Komosa ryżowa ze słodkimi ziemniakami i brokułami
Quinoa ze słodkimi ziemniakami i brokułami to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, olej canolan, czosnek w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Quinoa Faszerowane Słodkie Ziemniaki, Pikantna komosa ryżowa ze słodkimi ziemniakami, oraz Quinoa Faszerowane Słodkie Ziemniaki.

Instrukcje

1
Doprowadzić quinoa i wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż quinoa jest tender i woda została wchłonięta, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W międzyczasie umieść pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki w rondlu i wlej 1/4 cala wody. Przykryć i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Paruj, aż słodkie ziemniaki będą tylko lekko miękkie, około 10 minut. Podczas gdy ziemniaki są na parze, rozgrzać olej rzepakowy na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę i brokuły, aż cebula będzie miękka, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Gdy ziemniaki skończą się gotować na parze, dodaj je do mieszanki brokułów i dopraw czosnkiem w proszku. Kontynuuj gotowanie, aż ziemniaki gotowane do pożądanego stopnia doneness, o 5 protokół. Wymieszać mieszaninę brokułów wraz z gotowaną quinoa i migdały. Doprawić do smaku sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia35
Magazyn