Kolumbijska zupa Plantanowa (Sopa de Platano)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj kolumbijskiej zupy Babeczkowej (Sopa de Platano). Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,57 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 2410 kalorii, 10g białka, oraz 243g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa z babki (Sopa de Plátano), Crema de Plátano Verde (Kremowa zupa Babeczkowa), oraz Sopa de Torrejas (Kolumbijska zupa z wołowiny i placków).
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na patelni żeliwnej wok lub głęboko jednostronnej, aż zarejestruje 149° na natychmiastowym termometrze odczytu.
Dodać plantany i gotować, obracając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i przenieść na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Oliwę z oliwek rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać cebulę i gotować, mieszając occisionally, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i plantany. Gotuj, tłucz plantany od czasu do czasu, aż plantany zostaną rozbite i zupa zostanie zagęszczona, około 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z kolendrą i podawać.