Kolorowa sałatka z soczewicy
Kolorowa sałatka z soczewicy zajmuje od początku do końca około 30 minut. Ten przepis służy 6 osobom. Za 44 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 195 kalorii, 9 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedroga przystawka. Jeśli masz pod ręką ocet balsamiczny, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 85%, to danie jest spektakularne. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj kolorową sałatkę z soczewicy z orzechami włoskimi i ziołami, kolorową sałatkę z brokułów i kolorową sałatkę linguine.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 5 szklanek wody i soczewicę. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do miękkości.
Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie.
Umieść soczewicę w dużej misce; Fajny.
Tymczasem w słoiczku z szczelnie zamykaną pokrywką wymieszaj oliwę, ocet, musztardę, sól, cukier, bazylię, oregano, czosnek, pieprz i pozostałą wodę; dobrze wstrząsnąć.
Do soczewicy dodaj ogórek, marchewkę, czerwoną paprykę, cebulę i kolendrę; wrzucić do połączenia.
Dodaj dressing; delikatnie wrzucić do sierści. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny przed podaniem.