Kolacja: zupa z dyni i kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni

Kolacja: zupa z dyni i kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kolację dzisiaj: Squash i zupa kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni spróbować. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.45 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz tłuszczu szczypta płatków pieprzu, Dynia zimowa, Hojny każdy z cynamonem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Kolacja: Frittata z Pepperoni, bazylią i nasionami kopru włoskiego, Kolacja: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną, oraz Dziś Kolacja: zupa z czerwonej papryki z prażonymi nasionami kminku.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 204°. obrać i pokroić squasha na 1-calowe kliny, odrzucając skórkę i nasiona. Koper obrać i osuszyć, a następnie pokroić na równie duże kliny. Smażyć, skropić oliwą z oliwek i szczyptą soli i pieprzu, do miękkości i karmelizacji, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W międzyczasie, toast nasiona kopru włoskiego na suchej patelni, aż pachnące, a następnie zmielić lub sproszkować w moździerzu i tłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Rozgrzać masło na średnim ogniu w ciężkim, dużym garnku (jak holenderski piekarnik), aż się spieni, a następnie dodać nasiona, cebulę, tymianek, chiles, liść laurowy i szczyptę soli i pieprzu. Gotować, aż cebula są miękkie i przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Podczas dyni i kopru włoskiego wykończenie pieczenia, przygotować nasiona dyni: roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu, a następnie dodać nasiona, cukier, przyprawy, i szczypta soli. Wrzucić dobrze do herbu nasiona i gotować, aż zaczną pop i kolor lekko, przesuwając je wokół patelni często.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Wyjąć z ognia, odczekać 30 sekund, następnie dodać miód i szybko wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Rozprowadzić na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
7
Połącz zawartość patelni z cebulą w ciężkim garnku i wlej sherry. Pozostawić do zmniejszenia na kilka minut, a następnie dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Przenieść około jednej trzeciej ciał stałych do blendera (przecier w partiach, aby zapewnić idealną konsystencję) i dodać 1/2 szklanki lub tak płynu. Włączaj z małą prędkością, aż ciało stałe zostanie całkowicie przecierane, następnie dodaj kolejną 1/2 szklanki bulionu i obróć prędkość na wysoką, dodając płyn stopniowo, aż zupa uzyska konsystencję gęstej śmietany. Mieszaj przez co najmniej minutę na dużej prędkości. Wykonaj ten proces przez resztę zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Zupę podawać z łyżką crème fraîche lub jogurtem greckim, rozsypanym nasionami dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Nasiona DyniNasiona Dyni
Jogurt GreckiJogurt Grecki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn