Kolacja: zupa z dyni i kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni

Kolacja: zupa z dyni i kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kolację dzisiaj: Squash i zupa kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni spróbować. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.45 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz tłuszczu szczypta płatków pieprzu, Dynia zimowa, Hojny każdy z cynamonem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Kolacja: Frittata z Pepperoni, bazylią i nasionami kopru włoskiego, Kolacja: makaron z tuńczykiem, orzeszkami pinii, nasionami kopru włoskiego, kaparami i cytryną, oraz Dziś Kolacja: zupa z czerwonej papryki z prażonymi nasionami kminku.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 204°. obrać i pokroić squasha na 1-calowe kliny, odrzucając skórkę i nasiona. Koper obrać i osuszyć, a następnie pokroić na równie duże kliny. Smażyć, skropić oliwą z oliwek i szczyptą soli i pieprzu, do miękkości i karmelizacji, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W międzyczasie, toast nasiona kopru włoskiego na suchej patelni, aż pachnące, a następnie zmielić lub sproszkować w moździerzu i tłucz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Rozgrzać masło na średnim ogniu w ciężkim, dużym garnku (jak holenderski piekarnik), aż się spieni, a następnie dodać nasiona, cebulę, tymianek, chiles, liść laurowy i szczyptę soli i pieprzu. Gotować, aż cebula są miękkie i przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
4
Podczas dyni i kopru włoskiego wykończenie pieczenia, przygotować nasiona dyni: roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu, a następnie dodać nasiona, cukier, przyprawy, i szczypta soli. Wrzucić dobrze do herbu nasiona i gotować, aż zaczną pop i kolor lekko, przesuwając je wokół patelni często.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Wyjąć z ognia, odczekać 30 sekund, następnie dodać miód i szybko wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Rozprowadzić na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Połącz zawartość patelni z cebulą w ciężkim garnku i wlej sherry. Pozostawić do zmniejszenia na kilka minut, a następnie dodać wodę i doprowadzić do wrzenia. Dusić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Przenieść około jednej trzeciej ciał stałych do blendera (przecier w partiach, aby zapewnić idealną konsystencję) i dodać 1/2 szklanki lub tak płynu. Włączaj z małą prędkością, aż ciało stałe zostanie całkowicie przecierane, następnie dodaj kolejną 1/2 szklanki bulionu i obróć prędkość na wysoką, dodając płyn stopniowo, aż zupa uzyska konsystencję gęstej śmietany. Mieszaj przez co najmniej minutę na dużej prędkości. Wykonaj ten proces przez resztę zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Zupę podawać z łyżką crème fraîche lub jogurtem greckim, rozsypanym nasionami dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn