Kolacja: zimny makaron sezamowy z Kimchi

Kolacja: zimny makaron sezamowy z Kimchi
Przepis Kolacja dziś wieczorem: zimny makaron sezamowy z Kimchi jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. Na 1,24 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać somen, sól, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Zimny Makaron Sezamowy, Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), oraz Dziś Kolacja: Kimchi Quesadillas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś garnek wody do wrzenia i zagotuj makaron zgodnie ze wskazówkami paczki, 7 minut w moim przypadku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odcedzić ugotowany makaron i uruchomić pod zimną wodą, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
W międzyczasie posiekaj kimchi i połącz je w misce z cukrem, octem i sokiem z kimchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
KimchiKimchi
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać ugotowany makaron i olej sezamowy, i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
5
Doprawić do smaku solą (kimchi jest już dość słone) i polać szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
KimchiKimchi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia1
Magazyn