Kolacja: stek z masłem anchois

Kolacja dziś wieczorem: stek z masłem anchois może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 720 kalorii. Na $5.5 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, czosnek, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: dorsz z estragonem-bułka tarta z anchois, Kolacja: sos pomidorowy z pieczarkami i anchois, oraz Kolacja dziś wieczorem: stek w spódnicy z sosem stek domowej roboty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posyp steki obficie koszerną solą i odstaw na co najmniej 40 minut, aby osiągnęły temperaturę pokojową i wchłonęły sól (jeśli czas na to nie pozwala, nie solić ich aż tuż przed gotowaniem).
Czosnek, anchois, sól i oliwę połączyć w moździerzu i tłucz i zacieru do gładkiej pasty (lub mielić składniki razem na desce do krojenia, zacierania z boku noża do tworzenia pasty).
Dodać natkę pietruszki i zmielić z tłuczkiem, aż dobrze połączone z czosnkiem i anchois.
Wymieszać w maśle i kilka zmielonych czarnego pieprzu.
Pat steki bardzo suche ręcznikami papierowymi. Przygotuj gorący grill i wcierać olej na rusztach (lub podgrzać olej w dużej, ciężkiej patelni z dużą ilością miejsca na steki na dużym ogniu, aż do palenia). Gotować steki przez 3-5 minut na stronę średnio rzadkie, w zależności od grubości.
Wyjmij steki z grilla lub patelni i natychmiast łyżką masła nad nimi. Po pozostawieniu im odpocząć przez 5-7 minut, pokroić i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.