Kolacja: Spaghetti z sokiem pomidorowym i pomarańczowym
Dziś Kolacja: Spaghetti z pomidorami i sokiem pomarańczowym to wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 16G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście bazylii, pietruszkę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami), Dziś Kolacja: Spaghetti z sosem pomidorowym imbirowym, oraz Kolacja: Spaghetti all ' Amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać lekko rozgnieciony czosnek i całe zioła. Gotować przez kilka minut, aż zmiękną, a następnie dodać pomidory z sokiem. Rozgniatając widelcem na patelni, gotuj szybko przez 10-15 minut. Doprawić do smaku solą.
Dodać sok pomarańczowy i gotować przez dodatkowe 3 minuty, następnie usunąć czosnek i zioła i zmiksować lub proces sosu.
W międzyczasie ugotuj spaghetti do al dente. Wymieszać z sosem i podawać.