Kolacja: makaron z sosem pomidorowym z ciecierzycy
Kolacja dziś wieczorem: makaron z sosem pomidorowym z ciecierzycy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 37g białka, oraz 17g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz płatki pieprz, czosnek, ciecierzyca, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Koshary (ryż, soczewica i makaron z sosem pomidorowo-czosnkowym), Kolacja: zupa z ciecierzycy i makaronu, oraz Kolacja dziś wieczorem: jarmuż i makaron z ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni lub średni rondel na średnim ogniu. Tak jak zaczyna migotać, dodać czosnek i pokruszone płatki czerwonej papryki i gotować, aż pachnące, mniej niż minutę.
Dodać ciecierzycę ze szczyptą soli i gotować przez 5 minut lub tak, aby je zmiękczyć.
Dodać bulion i pomidory i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, aż smaki połączyć i ciecierzyca są miękkie, o 20 do 25 protokół.
Dodaj gałązkę bazylii i większość liści i kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut.
W międzyczasie przynieś garnek słonej wody do zagotowania. Makaron gotować do al dente, następnie odcedzić, rezerwując trochę wody do gotowania makaronu.
Dodaj ugotowany makaron do sosu i dobrze wymieszać, dodając trochę wody do gotowania makaronu, aby uzyskać kremową konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z tartym parmezanem. i pozostałe liście bazylii.