Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kolację dzisiaj: Mauretański styl gulasz z ciecierzycy i szpinaku spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Jeśli masz ocet sherry, szafran, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: szpinak i Curry z ciecierzycy, Kolacja: komosa ryżowa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki, oraz Dziś Kolacja: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę do dużego garnka na średnim ogniu.
Dodać ząbki czosnku, i gotować przez 3 do 4 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane z obu stron.
Czosnek wyjąć i odstawić na bok.
Dodać chleb na patelni; gotować z obu stron, aż rumiane, o 2 protokół.
Wyłącz ciepło i pozwól patelni ostygnąć na minutę. Następnie dodaj paprykę, szafran i kminek i mieszaj przez kilka sekund. Następnie wlać ocet sherry i mieszać do połączenia.
Czosnek i chleb umieścić w moździerzu i tłuczek. Smash, aż stanie się gęstą pastą.
Wrzuć ciecierzycę i szpinak do dużego garnka z mieszanką paprykowo-szafranową; wlej 4 szklanki wody. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować przez 5 minut. Wymieszać z pastą Chlebowo-czosnkową; gotować jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i podawać.